Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

28-03-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε πεζούς και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε πεζούς και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη της σπείρας

Επιπλέον συνελήφθη μία 34χρονη ημεδαπή για παράβαση του νόμου περί όπλων

Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις ληστειών και δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε πεζούς και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, αρχικά στις 18-3-2017 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), ένας 44χρονος ημεδαπός και ακολούθως έπειτα από αναζητήσεις του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, στις 23-3-2017 στην ίδια περιοχή, επιπλέον (3) ημεδαποί ηλικίας 16, 20 και 22 ετών, μέλη της σπείρας.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθη μια 34χρονη ημεδαπή για κατοχή κλεμμένης καραμπίνας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει σπείρα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος πεζών καθώς και κλοπών από οικίες.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο προσέγγιζαν ανυποψίαστους πεζούς, και με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα ενώ κατά τις πρωινές ώρες που οι ένοικοι απουσίαζαν από τις οικίες τους, παραβίαζαν θύρες και αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και έξι (6) περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές των Αχαρνών και του Ζεφυρίου. Μία από τις παραπάνω εξιχνιάσεις κλοπών αφορά οικία στην Ρόδο.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.