Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

16-03-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Οι δράστες επιδείκνυαν ιδιαίτερη βιαιότητα, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις δεν δίσταζαν να τραυματίσουν με τη χρήση μαχαιριού τα θύματά τους

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής ομάδας

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις (3) ημεδαποί συνεργοί του

Εξιχνιάσθηκαν δέκα (10) περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Συνελήφθη, χθες (15-3-2017) το πρωί στην Αγία Βαρβάρα, 28χρονος ημεδαπός μέλος της εγκληματικής ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις (3) επιπλέον ημεδαποί συνεργοί του, ηλικίας 19, 33 και 34 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, ληστείες και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, είχαν συστήσει το τελευταίο τρίμηνο συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ.

Ακλουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, επιβιβάζονταν ως πελάτες σε ΤΑΞΙ, από διάφορα σημεία της Αττικής, με προορισμό την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί τους οδηγούσαν σε ερημικά σημεία, τους ακινητοποιούσαν και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μάλιστα οι δράστες επιδείκνυαν ιδιαίτερη βιαιότητα και σε κάποιες περιπτώσεις δεν δίσταζαν να τραυματίσουν, με τη χρήση μαχαιριού, τα θύματά τους στο πρόσωπο και στα χέρια.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δέκα (10) περιπτώσεις ληστειών, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση επιπλέον περιπτώσεων συνεχίζονται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (16-3-2017) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.