Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

18-02-2017: Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση, που εξελίχτηκε σήμερα (18.02.2017) το πρωί, στο Ηράκλειο Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Χανιά, 18 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση, που εξελίχτηκε σήμερα (18.02.2017) το πρωί, στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν, οχτώ (8) άτομα- 4 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί-για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της Νομοθεσίας περί Όπλων

Για τη σύλληψη τους οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση

Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρέθηκαν εγκατεστημένα 37 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν με τη μέθοδο της υδροπονίας

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 3.348 ευρώ, ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και 5.200 ελβετικά φράγκα

Στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε σήμερα (18.02.2017) το πρωί και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια αυτής, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και σε λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν 59χρονος και 38χρονος, σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 59, 60 ετών και δύο 38χρονοι και τέσσερις (4) αλλοδαποί και συγκεκριμένα 35χρονος υπήκοος Συρίας, 30χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο 25χρονες υπήκοοι Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και Όπλων.

Στο πλαίσιο, συστηματικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 59χρονος, ως βασικός προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, με τον 38χρονο και τον 35χρονο υπήκοο Συρίας, διοχέτευαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην αγορά του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι, ο 59χρονος προέβαινε στην εμπορία και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, με την συνδρομή της 25χρονης υπηκόου Ρουμανίας, η οποία ενεργούσε καθ΄υπόδειξη του ως προς την κατοχή και απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών καθώς και στη συγκέντρωση χρηματικών ποσών προερχόμενα από την εν λόγω δραστηριότητα. Τον 59χρονο συνέδραμε επίσης και η 55χρονη ως προς την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο 35χρονος υπήκοος Συρίας προμηθεύοντας ποσότητες κοκαΐνης από τον 59χρονο, τον 38χρονο, και στη συνέχεια τις διέθετε περαιτέρω σε τελικούς χρήστες (38χρονο, 60χρονο,43χρονο), έναντι χρηματικού ποσού.

Από τη συνολική δραστηριότητα των παραπάνω δραστών, κατά το χρονικό διάστημα από την 19-07-2015 έως 16-10-2016, διαπιστώθηκαν συνολικά (40) περιπτώσεις αγοραπωλησιών κοκαΐνης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 37 δενδρύλλια κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς μέσα σε γλάστρες
  • εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας,
  • ποσότητα κοκαΐνης,
  • ποσότητα κάνναβης,
  • περίστροφο,
  • το χρηματικό ποσό των 3.348 ευρώ ως προερχόμενα από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών,
  • 5.200 ελβετικά φράγκα,
  • μεταλλική ράβδος,
  • 10 κινητά τηλέφωνα

Η προανάκριση διενεργείται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.