Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

06-02-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά

Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της σπείρας και αναζητούνται οι συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν ένδεκα (11) περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων

Κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και εξοπλισμός για την παράκαμψη των συστημάτων ασφαλείας των αυτοκινήτων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 4-2-2017 στη Γλυφάδα, από ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό τους, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 26 και 31 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, σε διάφορες περιοχές των Νοτίων Προαστίων. Στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν, με σκοπό την πώληση των εξαρτημάτων τους ως ανταλλακτικών.

Για τον σκοπό αυτό, τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους, ως προς τον εντοπισμό, την επιτήρηση του χώρου και την κλοπή των οχημάτων και διέθεταν ειδικό εξοπλισμό για την παράκαμψη των συστημάτων ασφαλείας των αυτοκινήτων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, εξοπλισμός για την παράκαμψη των συστημάτων ασφαλείας των αυτοκινήτων και ένα πιστόλι τύπου replica .

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί ένδεκα (11) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας και του Αλίμου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.