Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

09-01-2017: Στοχευμένους ελέγχους της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας και για νοθευμένα αλκοολούχα ποτά Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 09 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στοχευμένους ελέγχους της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας και για νοθευμένα αλκοολούχα ποτά

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και για την πώληση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, διενήργησαν από 03 έως 08 Ιανουαρίου 2017, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής και της Πιερίας.

Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (12) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε (10) περιπτώσεις, ενώ δεσμεύθηκαν οκτώ (8) φιάλες αλκοολούχων ποτών και πιο συγκεκριμένα:

Στην Αττική

  • Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο (2) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε καφέ-μπαρ, δεσμεύθηκε προσωρινά φιάλη αλκοολούχου ποτού.
  • Σε εστιατόριο, δεσμεύθηκαν προσωρινά δύο (2) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
  • Σε καφετέρια, βεβαιώθηκαν έντεκα (11) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε κέντρο διασκέδασης, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις (3) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, δεσμεύθηκαν προσωρινά έξι (6) φιάλες αλκοολούχων ποτών, ενώ διαπιστώθηκε και η λειτουργία του καταστήματος χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Στην Πιερία

  • Σε μπυραρία, βεβαιώθηκαν τρεις (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε καφετέρια, βεβαιώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και βεβαιώθηκαν τέσσερις (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε καφετέρια, βεβαιώθηκαν έξι (6) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε καφέ-μπαρ, βεβαιώθηκαν πέντε (5) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Οι κατασχεθείσες φιάλες αλκοολούχων ποτών θα ελεγχθούν για τη νόμιμη διακίνησή τους, μέσω της ένωσης Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) και θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.

Για τις ως άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.