Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

05-01-2017: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 83χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε στις 5-1-2012 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 83χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε στις 5-1-2012 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

Δράστες είναι τρείς (3) αλλοδαποί σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 83χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 5-1-2012, εντός της οικίας του στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα επιλεκτικής έρευνας, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του επήλθε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών με τεμάχιο υφάσματος.

Όπως προέκυψε από την πολυετή έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστες είναι τρείς (3) αλλοδαποί εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 21 ετών αμφότεροι και ένας 46χρονος υπήκοος Ιράν.

Περαιτέρω και μετά από αναζήτηση, εξακριβώθηκε ότι ένας εκ των δραστών διέφυγε στο εξωτερικό, ενώ οι άλλοι δύο, μετά την ανθρωποκτονία αναζητούσαν τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκαν από τον κ. Ανακριτή εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.