Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

30-09-2015:Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 7ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Αστυνομιών και η συνάντηση της Τεχνικής και Εκτελεστικής Επιτροπής της Βαλκανικής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.B.) Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 7ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Αστυνομιών και η συνάντηση της Τεχνικής και Εκτελεστικής Επιτροπής της Βαλκανικής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.B.)

Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, οι αθλητές της Ελληνικής Αστυνομίας διακρίθηκαν κατακτώντας χρυσό, ασημένια και χάλκινα μετάλλια

Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των Βαλκανικών χωρών, το 7ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Αστυνομιών, καθώς και η συνάντηση της Τεχνικής και Εκτελεστικής Επιτροπής της Βαλκανικής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.B.), το χρονικό διάστημα από 28 έως 30-9-2015, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν χθες (29-9-2015), στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων και της 123 Σμηναρχίας Τεχνικής Εκπαίδευσης στο Τατόι, με τη συνεργασία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.). Συμμετείχαν τριάντα εννέα (39) αστυνομικοί, αθλητές και επικεφαλής αξιωματούχοι των Αστυνομιών των Βαλκανικών χωρών (από Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο και Ελλάδα).

Την έναρξη των αγώνων, κατά την τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος, κήρυξε ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Δήμου. Στη συνέχεια, στην τελετή λήξης παρευρέθηκε ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης. Επιπλέον, τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ανώτατοι αξιωματικοί της Σχολής Ικάρων και της 123 Σμηναρχίας Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, οι αθλητές της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν να κατακτήσουν τις παρακάτω διακρίσεις:

  • 1η θέση στην ομαδική κατάταξη ανδρών (Χρυσό μετάλλιο)
  • 2η θέση στη Γενική κατάταξη χωρών (Ασημένιο μετάλλιο)
  • 2η θέση στην ομαδική κατάταξη γυναικών (Ασημένιο μετάλλιο)
  • 2η θέση στην ατομική κατάταξη ανδρών (Ασημένιο μετάλλιο)
  • 3η θέση στην ατομική κατάταξη ανδρών (Χάλκινο μετάλλιο)
  • 3η θέση στην ατομική κατάταξη γυναικών (Χάλκινο μετάλλιο).

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει από το 1991 στην Βαλκανική Αθλητική Ένωση Αστυνομιών (U.S.P.B.), όταν εκπρόσωποι των αντίστοιχων Υπουργείων των Βαλκανικών χωρών υπέγραψαν στο Βουκουρέστι, Πρωτόκολλο συνεργασίας στον Αθλητικό και Πολιτιστικό τομέα, με σκοπό την ανάπτυξη φιλίας και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Αστυνομιών.