Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

1η ΕΝΟΤΗΤΑ - "Εθισμός στο Διαδίκτυο" Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Σκοπός της ενότητας ‘Εθισμός στο Διαδίκτυο’ ήταν να αναλύσει και να προβάλει τους κινδύνους που ενέχει σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο η αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου. Το διαδίκτυο είναι μια εικονική κοινωνία, ένας νέος κόσμος γεμάτος γνώση και διασκέδαση, στοιχεία που τον κάνουν ένα πολύ ελκυστικό περιβάλλον. Ο χρόνος όμως που καταναλώνουμε σε αυτό πρέπει να είναι περιορισμένος καθώς ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι πολύ συχνός στους ενήλικες και ακόμα πιο συχνός στα παιδιά που εύκολα χάνουν τον έλεγχο και δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους.

   Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σχετικά με τον εθισμό στο Διαδίκτυο από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, το safeline, τον Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη, καθώς επίσης και από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς που έκλεισαν την ενότητα με δικές τους παρεμβάσεις και τοποθετήσεις σε θέματα που αφορούν στον εθισμό στο διαδίκτυο.