Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


Απόστολος Α. Σκρέκας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Απόστολος Α. Σκρέκας, Aστυνόμος B'

Ο Aστυνόμος B΄ Σκρέκας Απόστολος γεννήθηκε το 1991 στα Τρίκαλα και ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη.

Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 2008. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων (2010) και από τη Σχολή Αξιωματικών (2014).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην «Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων» από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (2018).

Μετά την αποφοίτηση του από τις Αστυνομικές Σχολές, εργάστηκε σε διάφορες θέσεις Υπηρεσιών Τάξης και Ασφάλειας, ενώ από το 2017 έως τον Μάρτιο 2021 εργάστηκε ως επιτελής αξιωματικός στο Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Συνεργασιών και Ασκήσεων του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων.

Παράλληλα, ασκεί καθήκοντα Διαπραγματευτή Ομηριών και Κρίσεων και διδάσκει σε όλες τις βαθμίδες της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Είναι εθνικός εμπειρογνώμων στους τομείς της ασφαλείας και της διαχείρισης κρίσεων, όπως και σύμβουλος ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έχει εκπροσωπήσει την χώρα σε σχετικά ευρωπαϊκά δίκτυα και ομάδες εργασίας της Ε.Ε., ενώ έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορους φορείς και οργανισμούς (Scotland Yard, F.B.I., E.C.D.C., Europol, Interpol, CEPOL κ.λπ.).

Μιλά την Αγγλική γλώσσα.