Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


iMARS Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Η επαλήθευση της γνησιότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων είναι το κλειδί για τους συνοριακούς ελέγχους και τις εγκληματολογικές έρευνες. Ωστόσο, η αυξανόμενη πολυπλοκότητα της ασφάλειας των εγγράφων και η χρονική πίεση του συνοριακού ελέγχου καθιστούν συχνά αδύνατη την επιβεβαίωση γνησιότητας ή παραποίησης των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το έργο iMars,το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στοχεύει στην παροχή λύσεων ανίχνευσης επιθέσεων μορφοποίησης εικόνας (morphing), για την αξιολόγηση και επαλήθευση της γνησιότητας των εγγράφων ταυτότητας και τον εντοπισμό απάτης.

Το iMARS θα παρέχει φορητά εργαλεία για τον έλεγχο της ακεραιότητας των εγγράφων. Η τεχνολογία θα αξιολογηθεί από ηθική, νομική και κοινωνική άποψη και θα επικυρωθεί σε πραγματικές συνθήκες συνοριακού ελέγχου.

Το iMARS θα υποστηρίξει την τυποποίηση αυτών των λύσεων και των πρωτοκόλλων αξιολόγησής τους και θα παρέχει εκπαίδευση, οδηγίες και βέλτιστες πρακτικές σε συνοριοφύλακες, ερευνητές εγγράφων ασφαλείας, καθώς και αστυνομικούς που εμπλέκονται με τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων.