Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

01-03-2021: Εξιχνιάστηκαν, δύο (2) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν, στο Ηράκλειο Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Χανιά, 01 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν, δύο (2) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν, στο Ηράκλειο

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κλοπή

Αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τα 1.200 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν χθες (28.02.2021) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο (2) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε επιχείρηση και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα, άγνωστα άτομα την 27.02.2021 μεταμεσονύχτιες ώρες, αφαίρεσαν από επιχείρηση ιδιοκτησίας ημεδαπού δύο Ηλεκτρονικούς υπολογιστές ( laptop ) συνολικής χρηματικής αξίας 900 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί είχαν διαπράξει την εν λόγω κλοπή.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα και προανάκριση διαπιστώθηκε ότι την 22.02.2021 ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είχε διαπράξει ακόμα μία κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του ο ένας εκ των δύο αφαιρεθέντων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.