Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

09-12-2020: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης στη Λευκάδα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κέρκυρα, 9 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης στη Λευκάδα

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λευκάδας, δύο διαφορετικές υποθέσεις απάτης και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ημεδαπών για το αντίστοιχο αδίκημα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, ταυτοποιήθηκε, η δράση των δύο ημεδαπών, οι οποίοι με το πρόσχημα της αγοραπωλησίας οχημάτων, μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, αποκόμιζαν προκαταβολές από ανυποψίαστους πολίτες, χωρίς να πραγματοποιήσουν τις συμφωνημένες αγοροπωλησίες.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, το χρονικό διάστημα από (31-08-2020) έως (02.09.2020) και στην δεύτερη περίπτωση την (11.10.2020), μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ημεδαπών, εξαπάτησαν πολίτες, αποσπώντας τα ποσά των 4.000 ευρώ και 4.500 ευρώ, αντίστοιχα.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των ημεδαπών θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή περιστατικών απατών μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www . hellenicpolice . gr ) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.