Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

05-12-2020: Εξιχνίαση απόπειρας διάρρηξης καταστήματος στην Πιερία Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 5 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση απόπειρας διάρρηξης καταστήματος στην Πιερία

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ατόμου

Με συνεργούς του και χρησιμοποιώντας κλεμμένο όχημα επιχείρησαν να διαρρήξουν κατάστημα

Εμβόλισαν περιπολικό όχημα και προσπάθησαν να παρασύρουν τους αστυνομικούς που τους εντόπισαν


Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για υπόθεση απόπειρας διάρρηξης καταστήματος στην Πιερία.

Ειδικότερα, όπως πρόεκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα ξημερώματα της 23ης Μαΐου 2020, ενεργώντας με συνεργούς του και χρησιμοποιώντας όχημα που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από περιοχή της Ημαθίας, επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα κατάστημα σε περιοχή της Πιερίας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη, προσέκρουσαν με το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιούσαν στο περιπολικό όχημα προκαλώντας φθορές και στη συνέχεια επιχείρησαν να παρασύρουν τους αστυνομικούς.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.