Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

04-05-2020: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 4 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Εξιχνιάστηκαν -6- περιπτώσεις ληστειών, -4- διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και -2- κλοπές οχημάτων

Εξαρθρώθηκε, από το Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διακεκριμένες κλοπές στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Συνελήφθη, την 30-4-2020 στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών και τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας και της Ο.Π.Κ.Ε., ημεδαπός ως μέλος της ανωτέρω συμμορίας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, δύο (2) επιπλέον μέλη της συμμορίας.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η ανωτέρω σπείρα είχε αναπτύξει δράση, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και του Χαϊδαρίου. Διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος πεζών στους οποίους ασκούσαν σωματική βία και απειλούσαν με μαχαίρι ή με ρίψη πέτρας. Επιπλέον διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και κλοπές οχημάτων.

Εξιχνιάσθηκαν, έξι (6) ληστείες σε βάρος πεζών, τέσσερις (4) διαρρήξεις σε οικίες και δύο (2) κλοπές οχημάτων.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία, ενώ και τα τρία (3) μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στους αρμόδιους Εισαγγελείς.