Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

17-12-2019: Μουσική εκδήλωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μουσική εκδήλωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης»

Στην εκδήλωση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης απηύθυναν χαιρετισμό

Ο Υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία ταμείου υποτροφιών για τα παιδιά των αστυνομικών

Μουσική εκδήλωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Δεκεμβρίου 2019, στην Εθνική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

Χαιρετισμό απηύθηναν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία ταμείου υποτροφιών για τα παιδιά των αστυνομικών, σημειώνοντας:

« Θέλω να σας πω δυο πράγματα, γι’ αυτό πήρα το λόγο, εδώ απόψε. Το πρώτο που θέλω να σας πω είναι ότι μετά από 20 χρόνια μαζί σας, αισθάνομαι σαν το σπίτι μου, το σπίτι μου το πρώτο, των παιδικών μου χρόνων. Ξέρετε εκεί που μεγαλώσαμε είναι αυτό που μας δένει με αναμνήσεις, με συναισθηματικούς δεσμούς, είναι όλη μας η ζωή. Λοιπόν αυτό μου το σπίτι είναι η Ελληνική Αστυνομία, εσείς ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά, η προσπάθεια που κάνουμε όλοι εδώ μαζί, να νιώθει ο Έλληνας πολίτης ότι είμαστε μαζί του, ότι είναι ασφαλής.

Είμαι λοιπόν εδώ και θα συνεχίσω κι εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου, η Πολιτική Ηγεσία, η Φυσική Ηγεσία, να δίνουμε ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας κάθε μέρα για να υπηρετήσουμε αυτούς τους στόχους γιατί το αξίζετε εσείς. Αξίζετε πολλά γιατί οι περισσότεροι από σας είστε αφοσιωμένοι στο στόχο της καθημερινότητας, μιας σκληρής καθημερινότητας που σας υποχρεώνει να αφιερώνετε πολύ χρόνο, πολύ κόπο, πολλές θυσίες για να τιμήσετε τη στολή, να υπηρετήσετε πραγματικά μια αποστολή, η οποία είναι τόσο χρήσιμη για την πατρίδα και το λαό μας.

Ο δεύτερος λόγος που βρίσκομαι σήμερα σε αυτό το βήμα, είναι για να σας ανακοινώσω κάτι μικρό αλλά κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά σημαντικό και συμβολικό. Αποφάσισα μαζί με τον κ. Οικονόμου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα, τη Φυσική Ηγεσία, να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός ταμείου, στο πλαίσιο του Ιδρύματος Εξοχών της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα ταμείο το οποίο κάθε χρόνο θα δίνει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό υποτροφιών για τα παιδιά σας, τα παιδιά τα οποία θα αριστεύουν, τα παιδιά σας που θα διακρίνονται είτε από το λύκειο προς το πανεπιστήμιο, είτε από το πανεπιστήμιο προς τις μεταπτυχιακές τους σπουδές, όλα τα παιδιά εκείνα τα οποία πραγματικά έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν ακόμα μεγαλύτερους δρόμους στη ζωή τους και να βρεθούμε δίπλα τους, δίπλα στις οικογένειες αυτές, να συνδράμουμε ούτως ώστε να εκπληρώσουν το όνειρό τους, την προοπτική τους, το μέλλον τους, να εκπληρώσουν την αποστολή της οικογένειας η οποία κάνει τόσο μεγάλες θυσίες.

Είμαι βέβαιος ότι του χρόνου τέτοια εποχή το ταμείο θα λειτουργεί, είμαι βέβαιος ότι θα έχουν δοθεί οι πρώτες υποτροφίες τον Σεπτέμβριο του 2020 και είμαι βέβαιος πως πολλές οικογένειες, μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας θα νιώσουν ότι υπάρχει έστω και μία μικρή συνδρομή στην προσπάθεια που κάνουν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Όλοι εμείς οι Έλληνες ξέρετε, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ένα πράγμα έχουμε ως προτεραιότητα στη ζωή μας, και τώρα και πριν και οι προηγούμενες γενιές και οι γονείς μας και αύριο τα παιδιά μας, να σπουδάσουν τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας να εκπληρώσουν την αποστολή τους στην κοινωνία ακόμα καλύτερα από εμάς, να γίνουν καλύτεροι και περισσότερο χρήσιμοι στην κοινωνία από εμάς. Να υπάρξει μία Ελλάδα η οποία θα τρέξει με μεγάλες ταχύτητες τα επόμενα χρόνια μετά τη δοκιμασία της κρίσης που περάσαμε.

Και τέλος είμαστε εδώ απόψε γιατί όπως είπα θέλουμε να ακούσουμε μουσική και ποίηση, να ακούσουμε τη μουσική ενός μεγάλου Έλληνα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος νομίζω ότι διαγράφει ακόμα εν ζωή μία πορεία, η οποία είναι από τις μοναδικές για Έλληνα δημιουργό, ίσως ένας από τους μεγαλύτερους μουσουργούς στον κόσμο και είναι τιμή μας που είναι Έλληνας, είναι τιμή μας γιατί ύμνησε τη δημοκρατία, την ελευθερία, ύμνησε τον άνθρωπο, την αγάπη και σήμερα η κόρη του η Μαργαρίτα Θεοδωράκη και οι καλλιτέχνες που συνοδεύουν την ορχήστρα δημιουργούν ένα εξαιρετικά όμορφο σύνολο, τραγουδώντας Έλληνες ποιητές, όπως είπα.

Θέλω να τους ευχαριστήσουμε θερμά για την παρουσία τους εδώ σήμερα, θέλω όλοι να διασκεδάσετε, να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, για τις μέρες που έρχονται, να είστε εσείς καλά, τα παιδιά σας, να είστε όλοι ευτυχισμένοι με τις οικογένειές σας και είμαι βέβαιος, σας δηλώνω με βεβαιότητα την προσπάθεια μας ότι το ’20 θα είναι ένας κανονικός χρόνος, πολύ καλύτερος, αυτός που μας αξίζει. Γεια σας, καλή διασκέδαση. »

Ο κ. Αρχηγός στον λόγο του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«…Με τις εκδηλώσεις, που διοργανώνουμε για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναδεικνύουμε το πολιτιστικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό μας πρόσωπο, στοχεύοντας η προσφορά μας να πραγματώνεται και να υλοποιείται ποικιλοτρόπως και με πολυδιάστατο περιεχόμενο…

…Η διάσταση της κοινωνικότητας, ως τμήμα της εξωστρεφούς εικόνας μας, εμφαίνεται μέσα από πράξεις αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης, καθώς προβάλλονται και αναδεικνύονται θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες, ελευθερίες και δικαιώματα, ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή και ομαλότητα.

Είναι πραγματικότητα ότι ο ανθρωποκεντρικός και φιλανθρωπικός χαρακτήρας της αποστολής μας και η δοτικότητα προς τους συνανθρώπους μας υλοποιείται ποικιλοτρόπως μέσα από δράσεις και ενέργειες, οι οποίες απευθύνονται σε άτομα, που έχουν ανάγκη την προσφορά και την αγάπη μας.

Ωστόσο, ο ανθρωπισμός, που ως νοοτροπία κυριαρχεί, εμπεριέχει τη διάσταση της προσφοράς προς τον ίδιο το συνάδελφο και την οικογένειά του το συνάδελφο, που καθημερινά, με προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, ανταποκρίνεται με επαγγελματισμό, συνέπεια και ευσυνειδησία στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας…

…Κυρίες και Κύριοι,

Απόψε, μέσα από τους ήχους της Λαϊκής Ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη θα ταξιδέψουμε σε μουσικά ακούσματα αγαπημένα·μουσικά ακούσματα και μελωδίες, με τις οποίες θα αναπολήσουμε προσωπικές στιγμές, μοναδικές, θα ανατρέξουμε στο παρελθόν, και νοσταλγικά θα ψυχαγωγηθούμε…

… Η σημερινή μουσική βραδιά, λοιπόν, αφιερώνεται σε όλα τα στελέχη μας, τα οποία ευχαριστώ ολόψυχα:

- για τη δυναμικότητα και τον επαγγελματισμό τους,

- τον άοκνο αγώνα και την προσφορά τους,

ενώ, επίσης, αφιερώνεται και στις οικογένειές τους,

- που αγόγγυστα υπομένουν αυτή την αδιαμφισβήτητη προσφορά, και

- τους στηρίζουν στην ιδιαιτέρως σημαίνουσα επαγγελματική τους προσπάθεια.

Χρόνια Πολλά! Καλές Γιορτές! Καλή μουσική βραδιά!»

Στη μουσική εκδήλωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Παρέστησαν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο βουλευτής Τρύφωνας Αλεξιάδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης, ως εκπρόσωπος της Προέδρου του κόμματος, ο Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτριος Οικονόμου, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, Ιωάννης Τραγάκης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Άννα Λιγωμένου, η Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Χρυσαφούλα Αυγερινού, ο Ειδικός Γραμματέας Ο.Π.Σ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γεώργιος Βουλγαράκης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος.

Παραβρέθηκαν ακόμη ο Διοικητής Δόγματος Εκπαίδευσης Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ο Ταξίαρχος Συμεών Θεοδωρίδης, ως εκπρόσωπος του Διοικητή ΑΣΔΕΝ, ο Πλοίαρχος (Ο) Δημήτριος Παλάσκας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Στόλου, ο Υποναύαρχος Ιωάννης Ζήκας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Μ.Τ.Σ. Ταξίαρχος Αθανάσιος Δημητριάδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Δαμουλάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μ.Τ.Σ. και Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. Γεώργιος Γιαννάκος, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στη χώρα μας, Αστυνομικοί Σύνδεσμοι ξένων χωρών, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι Ιδρυμάτων, Οργανώσεων και Φορέων.

Από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου, Διευθυντές των Διευθύνσεων των Κλάδων, Διευθυντές των Αυτοτελών Διευθύνσεων του Αρχηγείου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες του Αρχηγείου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων, Ενώσεων Αποστράτων και Ομίλων Φίλων Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», δημιουργήθηκε το Μάιο του 1997 από μουσικούς συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη με στόχο να αναδείξει το έργο του μεγάλου συνθέτη και δημιουργού. Η πρώτη εμφάνιση της ορχήστρας έγινε στο θέατρο Αιξωνή της Γλυφάδας τον Ιούνιο του 1997. Έκτοτε, η ορχήστρα έδωσε πολλές συναυλίες, τόσο στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συμπράττοντας με καταξιωμένους καλλιτέχνες της παλιάς και νέας γενιάς, προάγοντας ποικιλοτρόπως τον ελληνικό πολιτισμό.