Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

31-07-2019: Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία 31χρονου αλλοδαπού, που διαπράχθηκε την 9η Ιουνίου 2014 στην Αθήνα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία 31χρονου αλλοδαπού, που διαπράχθηκε την 9η Ιουνίου 2014 στην Αθήνα

Δράστες είναι τρείς αλλοδαποί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία τελεσθείσα με δόλο από κοινού

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 31χρονου αλλοδαπού, που διαπράχθηκε την 9η Ιουνίου 2014 στην Αθήνα.

Αναφορικά με το ιστορικό της υπόθεσης, ο 31χρονος είχε βρεθεί νεκρός μεσημβρινές ώρες της 11ης Ιουνίου 2014 , σε υπόγειο εγκαταλελειμμένου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας και από τη νεκροψία-νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από ασφυξία λόγω περίσφιξης της τραχηλικής χώρας δια βρόχου.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, εξακριβώθηκε ότι δράστες είναι τρείς αλλοδαποί, δύο άνδρες 51 και 53 ετών και 54χρονη αλλοδαπή γυναίκα, οι οποίοι μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας διέφυγαν από τη χώρα μας και αναζητούνται.

Κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί -κατά περίπτωση- για ληστεία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, παράνομη κατακράτηση και μαστροπεία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

Σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία τελεσθείσα με δόλο από κοινού, ενώ αναμένεται να εκδοθούν και διεθνή εντάλματα συλλήψεως.