Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

30-07-2019: Διακριβώθηκε η δράση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε οικίες στην Ηλεία Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 30 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διακριβώθηκε η δράση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε οικίες στην Ηλεία

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών δραστών και εξιχνιάσθηκαν οκτώ περιπτώσεις

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις κλοπές ξεπερνά τις 60.000 ευρώ

Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας, ενέχονταν στη διάπραξη κλοπών σε οικίες και οχήματα στην Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία χαρακτήρα, για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 27, 26 και 22 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δράστες από την 24/06/2019 έως την 17/07/2019,στον Πύργο, είχαν διαπράξει έξι κλοπές σε οικίες και δύο κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας (60.000) περίπου, το χρηματικό ποσό των (620) ευρώ, τραπεζικές κάρτες και κινητά τηλέφωνα.

Ως προς την μεθοδολογία της συμμορίας, επισημαίνεται ότι οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες, που απουσίαζαν οι ένοικοι από τις οικίες τους.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των δραστών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.