Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

23-11-2018: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας, με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, αλλοδαπών γυναικών, μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας, με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, αλλοδαπών γυναικών, μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα

Κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των -5.800- ευρώ, αυτοκίνητο, laptop , tablet , κινητά τηλέφωνα κλπ

Παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εντόπιζαν, στρατολογούσαν και εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες, μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22-11-2018 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ενώ προσήχθησαν και έξι (6) γυναίκες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία, της μαστροπείας και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, προέβαιναν στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία οικονομική εκμετάλλευση αλλοδαπών και ημεδαπών γυναικών, μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν στο διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη κοινωνική και οικονομική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων, αποσπούσαν τη συναίνεση τους και τις παρέσυραν να εργαστούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.

Επιπρόσθετα, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, προέβαιναν κατά περίπτωση τόσο στη χρήση απειλών σε βάρος αυτών καθώς και συγγενικών τους προσώπων, όσο και στον δανεισμό χρηματικών ποσών σε αυτές, απαιτώντας στη συνέχεια την άμεση εξόφληση τους, μαζί με υπέρογκους τόκους που επέβαλαν.

Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών, ενώ την μεταφορά των γυναικών την πραγματοποιούσαν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος. Περαιτέρω, για την προσέλκυση πελατών, φωτογράφιζαν τις γυναίκες και επιδείκνυαν το υλικό σε τρίτα άτομα.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των -5.800- ευρώ
  • Ένα (1) αυτοκίνητο
  • Ηλεκτρονικές συσκευές ( laptop , tablet , κινητά τηλέφωνα)
  • Πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη λειτουργία του γραφείου

Επιπρόσθετα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.