Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

30-10-2018: Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στο Κιλκίς για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης αλλοδαπών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 30 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στο Κιλκίς για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης αλλοδαπών

Συνελήφθησαν 2 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις που μετέφεραν με οχήματα συνολικά 31 αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν σήμερα (30 Οκτωβρίου 2018) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή του Κιλκίς, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 2 αλλοδαποί ηλικίας 20 και 23 ετών, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), εντοπίστηκε ο 20χρονος να οδηγεί όχημα και στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε στο εσωτερικό του οχήματος είχε επιβιβάσει συνολικά 18 αλλοδαπούς, με σκοπό να τους μεταφέρει προς την συνοριακή γραμμή, διευκολύνοντας τη μη νόμιμη έξοδο τους από τη χώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας εντοπίστηκε ο 23χρονος να οδηγεί όχημα και να έχει επιβιβάσει 13 αλλοδαπούς, με σκοπό την μεταφορά τους προς την συνοριακή γραμμή, διευκολύνοντας τη μη νόμιμη έξοδο τους από την χώρα.

Τα παραπάνω οχήματα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Οι συλληφθέντες διακινητές με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.