Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

22-09-2018: Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί για κλοπές από ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης στην Νέα Σμύρνη Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί για κλοπές από ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης στην Νέα Σμύρνη

Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της 20-9-2018 στην Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 23, 37, 37 και 43 ετών, για κλοπή ηλικιωμένης με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Νέα Σμύρνης, δύο εκ των δραστών, προσέγγισαν διαδοχικά δύο ηλικιωμένες στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και με τη μέθοδο της απασχόλησης, απέσπασαν από τις οικίες τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Η πράξη τους, στο δεύτερο θύμα, έγινε αντιληπτή από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Από την περαιτέρω αναζήτηση στην περιοχή, εντοπίστηκαν και οι δύο (2) συνεργοί τους οι οποίοι ανέμεναν εντός αυτοκινήτου.

Στην κατοχή τους, βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό καθώς και τα κοσμήματα, τα οποία αποδόθηκαν στα θύματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.