Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

12-09-2018: Διακριβώθηκε η δράση συμμορίας που ενέχεται σε σωρεία κλοπών σε οικίες στην Πάτρα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διακριβώθηκε η δράση συμμορίας που ενέχεται σε σωρεία κλοπών σε οικίες στην Πάτρα

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δυο αλλοδαπών μελών της και αναζητούνται ακόμη δυο συνεργοί τους

Εξιχνιάστηκαν συνολικά (26) κλοπές σε οικίες στην Πάτρα, στον Άγιο Βασίλειο, στο Ακταίο, στο Ρίο και στο Καστρίτσι

Διακριβώθηκε , μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας ενέχονταν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών σε οικίες σε περιοχές της Πάτρας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία σε βάρος δυο αλλοδαπών ανδρών, ηλικίας 35 και 34 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης κλοπών.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος δυο αλλοδαπών ανδρών, ηλικίας 45 και 42 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξιχνιάστηκαν συνολικά είκοσι έξι κλοπές σε οικίες, που είχαν διαπράξει οι δράστες, από τον Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο του έτους 2017 στην Πάτρα, στον Άγιο Βασίλειο, στο Ακταίο, στο Ρίο και στο Καστρίτσι.

Ως προς την μεθοδολογία της συμμορίας, επισημαίνεται ότι οι δράστες αφού διερρήγνυαν οικίες, παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και ενδύματα.

Στη συνέχεια, οι δράστες απέκρυπταν τα κλοπιμαία σε αγροτικές εκτάσεις και έπειτα τα εκποιούσαν σε κλεπταποδόχους, προκειμένου να εισπράττουν άμεσα χρήματα.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος από τις εγκληματικές τους ενέργειες, το οποίο ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.