Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

09-08-2018: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κοκαΐνης στην Κέρκυρα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κέρκυρα, 9 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κοκαΐνης στην Κέρκυρα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (470) γραμμάρια κοκαΐνης, φιαλίδια αναβολικών ουσιών , τέσσερα (4) αυτοκίνητα, τρείς (3) μοτοσυκλέτες, το χρηματικό ποσό των (9.350) ευρώ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας εγκληματική ομάδα-οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην συστηματική διακίνηση κοκαΐνης στην Κέρκυρα.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά στοιχεία που αφορούσαν την δράση και τον τρόπο λειτουργίας των μελών της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν την εγκληματική οργάνωση που αποδομήθηκε, αποτελούσαν έξι (6) τουλάχιστον άτομα, πέντε (5) ημεδαποί, από 33 έως και 45 ετών και μια 37χρονη αλλοδαπή, καθώς και είκοσι οκτώ (28) τουλάχιστον τακτικοί χρήστες κοκαΐνης.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση διατηρούσε ένας 35χρονος ημεδαπός ο οποίος είχε συλληφθεί την Παρασκευή (20.07.2018) το απόγευμα στην Κέρκυρα καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί ποσότητα κοκαΐνης βάρους (470) γραμμαρίων, αναβολικές ουσίες και χρήματα. (Σχετικό το από 21.07.2018 Δελτίο Τύπου)

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, συνελήφθησαν δύο (2) ακόμη μέλη της οργάνωσης, 37 και 45 ετών, οι οποίοι είχαν το ρόλο του «υπαρχηγού».

Δομή οργάνωσης -λειτουργία

Την «οργάνωση» καθοδηγούσε ο 35χρονος ημεδαπός με βασικούς εκτελεστικούς βραχίονες τους δύο υπαρχηγούς (37χρονο και 45χρονο) , ενώ το ρόλο των διακινητών των επιμέρους ποσοτήτων κοκαΐνης είχαν τα υπόλοιπα τρία (3) μέλη της οργάνωσης , τα οποία αναζητούνται.

Ο 35χρονος διεύθυνε την οργάνωση και εξασφάλιζε τις ποσότητες κοκαΐνης που διακινούνταν στην συνέχεια υπό την καθοδήγηση του, από τα υπόλοιπα στελέχη ανάλογα με τις αρμοδιότητες που τους είχε κατανείμει, σε συγκεκριμένους χρήστες.

Κατά την διάρκεια της πολύμηνης διερεύνησης της υπόθεσης είχαν κατασχεθεί αρχικά στην κατοχή του 35χρονου καθώς και στην κατοχή των δύο μελών (υπαρχηγών) που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης χθες το πρωί:

  •  πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (470) γραμμαρίων,
  •  (29) φιαλίδια αναβολικών ουσιών
  •  τα χρηματικό ποσό των (9.350)
  •  μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  •  μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά
  •  ένα (1) κινητό τηλέφωνο
  •  τρία (3) ι.χ.ε αυτοκίνητα
  •  τρεις (3) δίκυκλες μοτοσυκλέτες
  •  ένα (1) Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.