Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

16-12-2017: Συνελήφθησαν 4 άτομα στις Σέρρες για 23 κλοπές – διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής από καταστήματα, ιατρεία, γραφεία επιχειρήσεων και διαμερίσματα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 16 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 4 άτομα στις Σέρρες για 23 κλοπές – διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής από καταστήματα, ιατρεία, γραφεία επιχειρήσεων και διαμερίσματα

Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 9.000 ευρώ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνελήφθησαν χθες (15 Δεκεμβρίου 2017) το πρωί στις Σέρρες, 4 ημεδαποί ηλικίας από 19 έως 23 ετών, για πολλές κλοπές και απόπειρες κλοπής, που έγιναν το τελευταίο 20ημερο στην πόλη των Σερρών.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα, ενεργώντας από κοινού και με συγκεκριμένη μεθοδολογία διέπρατταν συστηματικά κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 24 Νοεμβρίου έως το βράδυ της 14 Δεκεμβρίου του 2017, διέπραξαν συνολικά 23 κλοπές – διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής και συγκεκριμένα:

  • 3 κλοπές και 5 απόπειρες κλοπής από καταστήματα,
  • 4 κλοπές και 6 απόπειρες κλοπής από ιατρεία και γραφεία επιχειρήσεων και
  • 2 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής από διαμερίσματα.

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, προϊόντα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σύσταση συμμορίας, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.