Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

26-10-2017: Συνεχείς είναι οι αστυνομικοί έλεγχοι στον Προμαχώνα Σερρών για την πάταξη του λαθρεμπορίου Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 26 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχείς είναι οι αστυνομικοί έλεγχοι στον Προμαχώνα Σερρών για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, από ειδικά αστυνομικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, συνελήφθησαν το χρονικό διάστημα από 23 Οκτωβρίου έως 26 Οκτωβρίου 2017, στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα, συνολικά 7 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και άλλων διατάξεων.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν:

  • Ένας 55χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημα του, 70 πακέτα τσιγάρων και 30 συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
  • Ένας 43χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημα του, 120 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
  • Ένας 57χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 43,66 λίτρα οινοπνευματώδους ποτού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
  • Ένας 39χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα 20 φιάλες με συνολικά 14 λίτρα αλκοολούχου ποτού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
  • Ένας 51χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα ένα δοχείο που περιείχε 11 λίτρα αλκοολούχου ποτού, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
  • Δύο ημεδαποί ηλικίας 46 και 71 ετών, καθώς διαπιστώθηκε να έχουν εισάγει και να μεταφέρουν σε όχημα, 31 συσκευασίες με συνολικά 3 κιλά και 100 γραμμαρίων γεωργικών φαρμάκων, μη εγκεκριμένων από την αρμόδια Υπηρεσία.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και τα οχήματα των συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου συνεχίζονται.