Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

21-07-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη νομιμοποίηση στη Χώρα μας αλλοδαπών, μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας και εικονικών γάμων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη νομιμοποίηση στη Χώρα μας αλλοδαπών, μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας και εικονικών γάμων

Συνελήφθησαν (12) μέλη της οργάνωσης μεταξύ των οποίων μία 59χρονη ημεδαπή (αρχηγικό μέλος) και (4) συμβολαιογράφοι

Αναζητούνται (2) ημεδαποί συνεργοί τους

Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούνται επιπλέον (76) άτομα για διάφορες επιμέρους εγκληματικές πράξεις (διατάραξη της οικογενειακής τάξης κ.α.)

Εξιχνιάσθηκαν (47) περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας ενώ ερευνώνται ακόμη (474) υποθέσεις

Κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, βεβαιώσεων και σφραγίδων

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στην εξασφάλιση των τυπικών προϋποθέσεων, με σκοπό τη νομιμοποίηση στην χωρά μας αλλοδαπών ανδρών, με άδειες διαμονής που εκδίδονταν κατόπιν ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων τέκνων ημεδαπών γυναικών και εικονικών γάμων.

Συνελήφθησαν στις 17-7-2017, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Βάρη, Καλλιθέα, Καματερό και Πειραιάς), δώδεκα (12) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων μία 59χρονη ημεδαπή, αρχηγικό μέλος και (4) συμβολαιογράφοι.

Επιπλέον, αναζητούνται ένας 38χρονος ημεδαπός δικηγόρος και μία 30χρονη ημεδαπή, ως συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας και κατάρτισης ενσήμων, της απάτης, της δωροδοκίας υπαλλήλου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούνται ακόμη εβδομήντα έξι (76) άτομα για διάφορες επιμέρους εγκληματικές πράξεις (διατάραξη της οικογενειακής τάξης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κ.α.).

Πιο αναλυτικά, αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε η 59χρονη, η οποία μαζί με τον 38χρονο δικηγόρο, προσέγγιζαν απευθείας και μέσω των λοιπών συνεργών τους ημεδαπές γυναίκες τις οποίες έπειθαν έναντι αμοιβής, να δηλώνουν ψευδώς ότι απέκτησαν τέκνα με αλλοδαπό υπήκοο.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, δραστηριοποιούνταν στην απόκτηση όλων των προαπαιτούμενων μέχρι την τελική έκδοση της άδειας διαμονής, ενώ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχαν οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι καθ' υπόδειξη προέβαιναν στις απαραίτητες συμβολαιογραφικές πράξεις. Τέλος, την διεκπεραίωση των υποθέσεων αναλάμβανε ο 38χρονος δικηγόρος.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε για την πλήρη αποδόμηση του δικτύου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (16) έρευνες σε σπίτια και γραφεία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από έγγραφα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, σφραγίδες και φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν (47) περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας τέκνων ημεδαπών μητέρων ενώ ερευνάται η δράση της οργάνωσης σε (474) τουλάχιστον περιπτώσεις οι οποίες συντάχθηκαν από τους συμβολαιογράφους.

Περαιτέρω, σε βάρος της 59χρονης εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.