Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

11-07-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) κλοπές, δύο (2) απόπειρες και μία (1) υπόθεση υπεξαίρεσης

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές.

Συνελήφθησαν, την 4-7-2017 στην περιοχή της Δάφνης και του Παλαιού Φαλήρου τρία (3) μέλη της σπείρας, δύο ημεδαποί ηλικίας 45 και 50 ετών και ένας υπήκοος Ρουμανίας.

Όπως εξακριβώθηκε οι συλληφθέντες είχαν συστήσει ομάδα με σκοπό την διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε οικίες. Συγκεκριμένα, αναζητουσαν, εντόπιζαν και στοχοποιούσαν κατοικίες ή διαμερίσματα τα οποία εμφάνιζαν εικόνα μακροχρόνιας απουσίας ενοίκων, δείγμα ότι οι ένοικοι απουσίαζαν επί μακρόν ή είχαν αποβιώσει και τα σπίτια παρέμεναν ακατοίκητα ή είχαν σφραγιστεί από την Αστυνομική αρχή.

Στη συνέχεια μετέβαιναν στο σπίτι που είχαν στοχοποιήσει, ένας εκ των κατηγορουμένων παρέμενε εξωτερικά της οικίας σε ρόλο τσιλιαδόρου, προκειμένου να ειδοποιήσει άμεσα αν αντιληφθεί την παρουσία αστυνομικών, ενώ οι συνεργοί του εισέρχονταν στην οικία και ερευνούσαν τον χώρο αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα, τα οποία στην συνέχεια μοιράζονταν μεταξύ τους και διέθεταν προς πώληση.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τρεις (3) κλοπές από οικίες στις περιοχές Π. Φαλήρου και Καλλιθέας, δύο (2) απόπειρες στο Π. Φάληρο και στο κέντρο των Αθηνών και μία (1) υπόθεση υπεξαίρεσης.

Σε μία μάλιστα περίπτωση, οι δράστες διέρρηξαν κατοικία στο Π. Φάληρο εντός της οποίας βρισκόταν η σορός αποβιώσαντος από έτους, ηλικιωμένου. Στην οικία αυτή μάλιστα εισήλθαν και δεύτερη φορά και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, φωτογραφικές μηχανές καθώς και τραπεζική κάρτα αναλήψεων, από την οποία με συνεχείς αναλήψεις αφαίρεσαν συνολικά -28.000- ευρώ.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.