Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

04-07-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών (κοκαΐνης και κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας αλλά και στην αποστολή ποσοτήτων ναρκωτικών στη νησιωτική χώρα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών (κοκαΐνης και κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας αλλά και στην αποστολή ποσοτήτων ναρκωτικών στη νησιωτική χώρα

Συνελήφθησαν έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας, μέλη της οργάνωσης

Κατασχέθηκαν -15- κιλά και -810- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και -38- γραμμάρια κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών (κοκαΐνης και κάνναβης), στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας αλλά και στην αποστολή ποσοτήτων ναρκωτικών στη νησιωτική χώρα.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της δράσης της για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διασταύρωση στοιχείων πιστοποίησε τη δράση εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών, ταυτοποίησε τα μέλη του καθώς και τους ρόλους τους, ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Κατόπιν των ανωτέρω, απογευματινές ώρες της 1-7-2017, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι (6) μέλη της σπείρας, όλοι υπήκοοι Αλβανίας, εκ των οποίων πέντε (5) άνδρες και μία (1) γυναίκα.

Σε έρευνα σε δύο (2) οικίες στον Πειραιά, οι οποίες χρησιμοποιούντο ως αποθηκευτικοί χώροι της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης. Όπως διαπιστώθηκε μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας κάνναβης προορίζετο για διακίνηση στο νησί της Λέσβου.

Επιπρόσθετα και όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα, η ανωτέρω οργάνωση έχει διενεργήσει τουλάχιστον ογδόντα (80) πράξεις διακίνησης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί ναρκωτικών.

Από τις έρευνα στις οικίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -15.810- γραμμαρίων
  • -38- γραμμάρια κοκαΐνης
  • Το χρηματικό ποσό των -2.040- ευρώ και -80- δολάρια ΗΠΑ
  • Δύο (2) ΙΧΕ αυτοκίνητα
  • Μία (1) μοτοσυκλέτα
  • Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας
  • Δεκατρία (13) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.