Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

04-06-2017: Συνελήφθησαν 2 άτομα στον Προμαχώνα για εισαγωγή και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων αλκοολούχων ποτών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 4 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 2 άτομα στον Προμαχώνα για εισαγωγή και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων αλκοολούχων ποτών

Σε φορτηγό που επέβαιναν εντοπίστηκαν πάνω από 6.900 λαθραία μεταλλικά κουτιά μπύρας

Επίσης συνελήφθησαν ακόμα 2 άτομα, ιδιοκτήτες καταστήματος στην Ζάκυνθο, που προορίζονταν οι λαθραίες ποσότητες

Φορτηγό με μεγάλη ποσότητα λαθραίων αλκοολούχων ποτών εντοπίστηκε χθες (3-6-2017) το απόγευμα στον Προμαχώνα, μετά από στοχευμένο έλεγχο των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός, ιδιοκτησίας 29χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, που επέβαινε ως συνοδηγός, εντοπίστηκαν κρυμμένα ανάμεσα σε ποσότητα ξυλείας, συνολικά 6.912 μεταλλικά κουτιά μπύρας του μισού λίτρου το καθένα, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και κατασχέθηκαν.

Τα παραπάνω άτομα συνελήφθησαν, ενώ από την περαιτέρω έρευνα και προανάκριση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, προέκυψε ότι οι λαθραίες ποσότητες προορίζονταν να παραδοθούν σε κατάστημα στην Ζάκυνθο, ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών ηλικίας 59 και 63 ετών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου εντοπίστηκαν στη Ζάκυνθο οι ιδιοκτήτες του παραπάνω καταστήματος και συνελήφθησαν.

Τα λαθραία αλκοολούχα ποτά θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω φορτηγό ως μέσο λαθρεμπορίας, ενώ κατασχέθηκαν και 32 λίτρα βενζίνης και 32 λίτρα πετρελαίου, τα οποία εισήγαγαν και κατείχαν, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν αρμοδίως.