Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

20-05-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις - κλοπές από οικίες στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 20 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις - κλοπές από οικίες στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη της σπείρας

Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 17-5-2017 αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), εντόπισαν στην περιοχή του Π. Φαλήρου όχημα, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα (4) άτομα, και αποφάσισαν να το ελέγξουν. Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο χώρο αποσκευών βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι επιβάτες του οχήματος προσήχθησαν στο Τ.Α. Π. Φαλήρου και όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας 18, 20, 20 και 22 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει, από τριμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων –κλοπών από οικίες.

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν οικίες στο Π. Φάληρο και παραβιάζοντας τις θύρες εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα καθώς και τα κλειδιά αυτοκινήτων τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν και διέφευγαν.

Από την περαιτέρω έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) κλοπές, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.