Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

23-03-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών και πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών και πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί μέλη της σπείρας

Ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων εντοπίσθηκε στα Εξάρχεια

Κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου, -955- πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών και διάφορα χρηματικά ποσά

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών και πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με την δράση κυκλώματος που δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη χώρα μας σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και πολυήμερη έρευνα, εντοπίσθηκαν τα μέλη του και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Πρωινές ώρες της 22-3-2017 οργανώθηκε επιχείρηση, για την αποδόμηση του προαναφερόμενου κυκλώματος, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν στα Εξάρχεια και στον Κολωνό τέσσερις (4) αλλοδαποί μέλη της σπείρας. Πρόκειται για δύο υπηκόους Ιράκ ηλικίας 24 και 30 ετών, ένα 58χρονο υπήκοο Συρίας και ένα 46χρονο υπήκοο Βουλγαρίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που προωθούσε συστηματικά μετανάστες από τη χώρα μας σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δια της αεροπορικής μεθόδου.

Για την παράνομη διακίνηση και προκειμένου να εφοδιάζουν τους μετανάστες με ταξιδιωτικά έγγραφα το κύκλωμα είχε εγκαταστήσει σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων χωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σπείρα διέθετε δύο (2) οικίες στον Κολωνό όπου απέκρυπτε μεγάλο αριθμό ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν μεγάλα χρηματικά ποσά, λαμβάνοντας από τους μετανάστες, για την παράνομη προώθησή τους, αμοιβή από 3.500 έως 6.000 κατ' άτομο, ενώ η αμοιβή για την προμήθεια των ταξιδιωτικών εγγράφων κυμαίνετο από 600 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με το είδος και τη χώρα προέλευσης.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -955- ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, μεγάλος αριθμός των οποίων ανήκουν σε σειρά κλεμμένων-απολεσθέντων εντύπων από διάφορες χώρες, γεγονός που καταδεικνύει τη διεθνή δράση του κυκλώματος.

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια που εντοπίσθηκε το εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • δύο (2) tablet
  • ένας (1) εκτυπωτής
  • ένας (1) θερμοκολλητής
  • διάφορα εργαλεία παραχάραξης εγγράφων.

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν -6.320- ευρώ, -2.013 δολάρια ΗΠΑ, -5.500- κορώνες Νορβηγίας, -3.060- κορώνες Σουηδίας και -410- λέβα Βουλγαρίας.

Κατασχέθηκε επίσης ένα (1) πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.