Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

Προϋποθέσεις ένταξης αθλητών στην Υ.Φ.Α.Α. Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Οι αθλητές που τοποθετούνται στην Υ.Φ.Α.Α. προέρχονται από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, επιλέγονται από την Αθλητική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει τακτικά τον Σεπτέμβριο κάθε έτους και εξετάζει τις αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις των αθλητών, που συγκεντρώνουν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, τα εξής προσόντα:

 1. Ηλικία μέχρι 30 ετών.
 2. Αθλητικό ήθος και πειθαρχικότητα.
 3. Αθλητική διάκριση ή ιδιότητα που επιτρέπει την κατάταξή του σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
  • Στην Α΄ κατηγορία κατατάσσονται οι αθλητές που κατέκτησαν την 1η έως 8η νίκη σε ολυμπιακούς αγώνες και την 1η έως 6η νίκη σε παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς και οι αθλητές που επιτυγχάνουν ή ισοφαρίζουν παγκόσμια επίδοση.
  • Στην Β΄ κατηγορία κατατάσσονται οι αθλητές που κατέκτησαν την 7η και 8η νίκη σε παγκόσμια πρωταθλήματα, την 1η έως 6η νίκη σε παγκόσμιους αγώνες ενόπλων δυνάμεων ( CISM ), 1η έως 6η νίκη σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και οι αθλητές που επιτυγχάνουν ή ισοφαρίζουν πανευρωπαϊκή επίδοση.
  • Στην Γ΄ κατηγορία κατατάσσονται οι αθλητές που κατέκτησαν την 7η και 8η νίκη σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 1η έως 3η νίκη σε μεσογειακούς αγώνες, 1η έως 3η νίκη σε βαλκανικούς αγώνες, 1η έως 6η νίκη σε παγκόσμιους αγώνες αστυνομικών, 1η έως 3η νίκη σε πανευρωπαϊκούς αγώνες αστυνομικών, 1η έως 3η νίκη στο εθνικό πρωτάθλημα ατομικών αθλημάτων, καθώς και οι αθλητές που επιτυγχάνουν ή ισοφαρίζουν πανελλήνια επίδοση.
  • Στην Δ΄ κατηγορία κατατάσσονται οι αθλητές που κατέκτησαν 4η έως 6η νίκη σε πανευρωπαϊκούς αγώνες αστυνομικών, 1η έως 3η νίκη σε βαλκανικούς αγώνες αστυνομικών και οι αθλητές μέλη των εθνικών ομάδων και εθνικών ομάδων των ενόπλων δυνάμεων που εκπροσωπούν τη χώρα σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Για τα ομαδικά αθλήματα οι διακρίσεις που αναφέρονται παραπάνω, λαμβάνονται υπόψη για τον αθλητή, που έχει συμμετάσχει στους αγώνες με την εθνική ομάδα ή την εθνική ομάδα των ενόπλων δυνάμεων, που πέτυχαν τις αντίστοιχες διακρίσεις.

Κατ’ εξαίρεση, αίτηση για τοποθέτηση στην Υ.Φ.Α.Α. μπορούν να υποβάλλουν και αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον, μέχρι ένα έτος πριν της υποβολής της αίτησης, έχουν επιτύχει μία από τις παρακάτω διακρίσεις:1η έως 8η νίκη σε ολυμπιακούς αγώνες, 1η έως 8η νίκη σε παγκόσμια πρωταθλήματα, 1η έως 6η νίκη σε παγκόσμιους αγώνες ενόπλων δυνάμεων ( CISM ), 1η έως 6η νίκη σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και οι αθλητές που επιτυγχάνουν ή ισοφαρίζουν παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή επίδοση.

Επισημαίνεται ότι κατά την υποβολή της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης του ενδιαφερομένου στην Υ.Φ.Α.Α., επισυνάπτεται βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ή του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, με τις διακρίσεις του, που του επιτρέπουν να καταταγεί σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες.