Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

23-12-2016:Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο ειδικότερων δράσεων για την διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.) πραγματοποίησαν, χθες 22 Δεκεμβρίου 2016, έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίας και επεξεργασίας κρέατος που βρίσκεται στο Περιστέρι Αττικής.

Αποτέλεσμα ήταν να κατασχεθούν, από ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 1.391 κιλά, τεμαχίων ορνίθειου και χοίρειου κρέατος καθώς και κρεατοσκευασμάτων, διότι δεν έφεραν καμία σήμανση (σήμα καταλληλότητας ή αναγνώρισης ΚΑΝ. 178/2002).

Από τους επιθεωρητές της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων παρελήφθησαν δεδομένα σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και ο φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, το τελευταίο τριήμερο, πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις εμπορίας και επεξεργασίας κρέατος σε περιοχές της Αττικής και της Ημαθίας, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως εξής:

Αττική

 • Σε καφέ-μπαρ στο Μαρούσι Αττικής διαπιστώθηκε η μη έκδοση (2) αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και κατελήφθησαν να απασχολούνται (9) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη ο προβλεπόμενος πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε καφέ-εστιατόριο στο Μαρούσι Αττικής διαπιστώθηκαν (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε καφέ-εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία Αττικής διαπιστώθηκαν (6) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε καφέ-μπαρ στο Περιστέρι Αττικής, έγινε προσωρινή δέσμευση σε (8) γεμάτες φιάλες αλκοολούχων ποτών.
 • Σε καφετέρια στο Περιστέρι Αττικής, έγινε προσωρινή δέσμευση σε (6) γεμάτες φιάλες αλκοολούχων ποτών και κατελήφθη να απασχολείται ένας εργαζόμενος χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε καφετέρια στο Περιστέρι Αττικής, έγινε προσωρινή δέσμευση σε (3) γεμάτες φιάλες αλκοολούχων ποτών.
 • Σε καφέ-μπαρ στο Περιστέρι Αττικής διαπιστώθηκαν (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε καφετέρια στο Περιστέρι Αττικής διαπιστώθηκαν (3) παραβάσεις της Ασφαλιστικής Νομοθεσίας.
 • Σε καφετέρια-μπαρ στο Περιστέρι Αττικής διαπιστώθηκαν (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ημαθία

 • Σε καφετέρια στην Βέροια διαπιστώθηκε η μη έκδοση (6) αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε ταβέρνα στην Βέροια διαπιστώθηκαν (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε εστιατόριο στην Βέροια διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε εστιατόριο στην Βέροια διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε καφετέρια στην Βέροια διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Επισημαίνεται ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών θα ελεχθούν για την νόμιμη διακίνησή τους στην χώρα μας, μέσω της ένωσης Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) ενώ θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.

Για τις υπόλοιπες παραβάσεις ενημερωθήκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.