Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

08-11-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ανηλίκων που διέπραττε ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, ταξί και πεζών καθώς και κλοπές από οχήματα και οικίες στην περιοχή των Αχαρνών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2016 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ανηλίκων που διέπραττε ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, ταξί και πεζών καθώς και κλοπές από οχήματα και οικίες στην περιοχή των Αχαρνών

Συνελήφθησαν πέντε (5) ανήλικοι μέλη της σπείρας

Αναζητούνται τρείς (3) ημεδαποί συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν πενήντα επτά (57) ληστείες και είκοσι μία (21) κλοπές

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, ταξί και πεζών καθώς και κλοπές από οχήματα και οικίες στην περιοχή των Αχαρνών.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 3-11-2016 στην περιοχή Αγιά Σωτήρα στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, πέντε (5) ανήλικοι, μέλη της σπείρας. Επιπλέον συνελήφθησαν και δύο (2) εκ των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ αναζητούνται τρείς (3) ημεδαποί συνεργοί τους.

Στο πλαίσιο έρευνας, σχετικά με τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών υποθέσεων ληστειών και διαρρήξεων στην περιοχή των Αχαρνών, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των ανωτέρω οι οποίοι από τον Φεβρουάριο τρέχοντος έτους είχαν συστήσει ομάδα.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας δρούσαν με διάφορους τρόπους και συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που τα θύματα τους ήταν οδηγοί ταξί, προσποιούμενοι τους πελάτες, επιβιβάζονταν στα οχήματα από διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και αφού τους οδηγούσαν στην περιοχή της Αγιά Σωτήρας, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ανέκοπταν με διάφορα τεχνάσματα την πορεία των οχημάτων καθώς και των πεζών και ακολούθως τους λήστευαν. Σε άλλες περιπτώσεις προέβαιναν στην διάρρηξη-κλοπή οικιών και σταθμευμένων οχημάτων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά πενήντα (57) ληστείες και είκοσι μία (21) κλοπές, και ειδικότερα:

  • Τριάντα τρείς (33) ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων
  • Δεκατέσσερις (14) ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί
  • Δέκα (10) ληστείες σε βάρος πεζών
  • Δεκαέξι (16) διαρρήξεις-κλοπές από οικίες
  • Πέντε (5) κλοπές από οχήματα

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.