Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

10-10-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί και αναζητούνται τρείς (3) επιπλέον συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν τριάντα δύο (32) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας και τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 7-10-2016 στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 18 και 19 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι τρείς (3) ημεδαποί συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστείας και των διακεκριμένων κλοπών και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων οι ανωτέρω συνελήφθησαν.

Αναλυτικότερα, από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από διετίας και πλέον εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.

Ειδικότερα, παραβίαζαν, πρωινές κυρίως ώρες, τις θύρες και τα παράθυρα των διαμερισμάτων αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, τα οποία διέθεταν στην συνέχεια σε κλεπταποδόχους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει τέσσερις (4) ληστείες και είκοσι οκτώ (28) κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, συνεχίζονται.