Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

18-08-2016: Εξαρθρώθηκε πενταμελή συμμορία ημεδαπών, που έθετε σε κυκλοφορία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην Κέρκυρα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κέρκυρα, 18 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε πενταμελή συμμορία ημεδαπών, που έθετε σε κυκλοφορία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην Κέρκυρα

Συνολικά εμπλέκονται σε τέσσερις περιπτώσεις συναλλαγών σε εμπορικές επιχειρήσεις και κατά περίπτωση σε μία υπόθεση κλοπής

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από συντονισμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, συμμορία, που έθετε σε κυκλοφορία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην Κέρκυρα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής κινητοποίησης συνελήφθησαν την Τρίτη (16-08-2016), τέσσερα μέλη της συμμορίας, από τα οποία δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 36 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 27 και 40 ετών, ρομά, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 29χρονος.

Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η δράση της συμμορίας σε μία περίπτωση κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, την Κυριακή (14-08-2016), όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή, σε πρατήριο υγρών καυσίμων, κάνοντας χρήση ενός πλαστού χαρτονομίσματος των (50) ευρώ.

Από την εξέλιξη της έρευνας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε τρείς ακόμη περιπτώσεις απόπειρας κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, το Σαββάτο (13-08-2016) και την Δευτέρα (15-08-2016), κατά τις οποίες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, σε επιχειρήσεις, κάνοντας χρήση πλαστών χαρτονομισμάτων των (20) και (50) ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, ενώ ο 40χρονος που συνελήφθη και ο 29χρονος, που αναζητείται, κατηγορούνται επίσης, για το αδίκημα της κλοπής κατά συναυτουργίας, διότι την (28-07-2016), αφαίρεσαν από την προθήκη καταστήματος ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.