Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

21-07-2016: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 47χρονου ημεδαπού και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 53 και 57 ετών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 47χρονου ημεδαπού και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 53 και 57 ετών

Αναζητείται 40χρονος αλλοδαπός δράστης υπήκοος Ιράκ, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 47χρονου ημεδαπού και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 53 και 57 ετών, που διαπράχθηκαν στις 13-7-2016 στο κέντρο της Αθήνας.

Δράστης είναι 40χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Από την ενδελεχή έρευνα και εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι ο 40χρονος, τις ημέρες που προηγήθηκαν του εγκλήματος, επισκέπτονταν συχνά το κατάστημα ενδυμάτων, που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας ο 47χρονος και παρενοχλούσε γυναίκα εργαζόμενη σε αυτό.

Μεσημβρινές ώρες της 13-7-2016, σε καφενείο πλησίον του καταστήματος, δράστης και θύμα λογομάχησαν για τον προαναφερόμενο λόγο, με το δράστη να αποχωρεί από το σημείο εκτοξεύοντας απειλές.

Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, ο 40χρονος επέστρεψε στο σημείο, κρατώντας πιστόλι και πυροβόλησε και τραυμάτισε τρεις (3) ημεδαπούς ηλικίας 47, 53 και 57 ετών. Μετά την πράξη του αυτή διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 47χρονου.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη συνεχίζονται.