Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

18-07-2016: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 84χρονου ημεδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε την 24-9-2014 δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στο Αιγάλεω Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 84χρονου ημεδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε την 24-9-2014 δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στο Αιγάλεω

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι μία 44χρονη ημεδαπή καθώς και δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας (άνδρας και γυναίκα, ηλικίας 37 ετών αμφότεροι)

Συνελήφθη με ένταλμα η 44χρονη και αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και για τους δύο αλλοδαπούς

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 84χρονου ημεδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε τεμαχισμένη και απανθρακωμένη την 24-9-2014, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στο Αιγάλεω.

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι μία 44χρονη ημεδαπή, καθώς και δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας (άνδρας και γυναίκα, ηλικίας 37 ετών αμφότεροι). Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, περιύβριση νεκρών κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο 84χρονος ήταν ιδιοκτήτης τριώροφου οικήματος στο Αιγάλεω, στο οποίο διέμενε ό ίδιος και διαμερίσματα του οποίου είχε παραχωρήσει-ενοικιάσει στους δράστες.

Από την πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα, καθώς και την εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, με κίνητρο τη ληστεία αλλά και προσωπικές διαφορές που είχαν με το θύμα, δολοφόνησαν τον 84χρονο μέσα στο διαμέρισμά του και στη συνέχεια τον τοποθέτησαν σε σακούλες, τις οποίες μετέφεραν και απόθεσαν σε κοντινό σημείο, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

Σε βάρος της 44χρονης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, ενώ αναμένεται η έκδοση αντίστοιχων ενταλμάτων και για τους δύο άλλους εμπλεκόμενους αλλοδαπούς, που διαμένουν στην αλλοδαπή.