Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

18-07-2016: Εξιχνιάσθηκαν η ανθρωποκτονία 16χρονου υπηκόου Αφγανιστάν καθώς και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος 19χρονου και 31χρονου ομοεθνών του, που διαπράχθηκαν την 14-7-2016 στο Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκαν η ανθρωποκτονία 16χρονου υπηκόου Αφγανιστάν καθώς και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος 19χρονου και 31χρονου ομοεθνών του, που διαπράχθηκαν την 14-7-2016 στο Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού

Συνελήφθησαν τρεις (3) δράστες υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 18, 23 και 37 ετών

Η έρευνα για την ταυτοποίηση και σύλληψη αγνώστων συνεργών τους συνεχίζεται

Εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 16χρονου υπηκόου Αφγανιστάν, καθώς και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος 19χρονου και 31χρονου ομοεθνών του, που διαπράχθηκαν την 14-7-2016 στο Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού.

Δράστες είναι τρεις (3) υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 18, 23 και 37 ετών, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών τους, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των οποίων η έρευνα συνεχίζεται.

Από την ενδελεχή έρευνα και εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι προαναφερόμενοι κατηγορούμενοι, που φιλοξενούνταν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού, κυκλοφορούσαν ως ομάδα οπλισμένοι με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα και παρενοχλούσαν τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους, επιδιώκοντας να τους επιβληθούν και να αποκτήσουν αρχηγικό ρόλο. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο 18χρονος δράστης, συνεπικουρούμενος από τον 23χρονο αδελφό του.

Βραδινές ώρες της 14-7-2016, οι τρείς (3) δράστες μαζί με άλλους ομοεθνείς τους, μέλη της ομάδας, επιτέθηκαν με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν ως όπλα, σε 19χρονο ομοεθνή τους καθώς και στον 31χρονο αδελφό του και έναν 16χρονο επίσης Αφγανό υπήκοο, οι οποίοι προσέτρεξαν στο σημείο προκειμένου να τον βοηθήσουν.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 16χρονου, ο οποίος με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς και ο τραυματισμός του 19χρονου και του 31χρονου.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή. καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο 37χρονος συνελήφθη την 15-7-2016 στα όρια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή. Ο 18χρονος και ο 23χρονος συνελήφθησαν την 17-7-2016, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης και θα οδηγηθούν σήμερα (18-7-2016) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.