Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

29-06-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές δίκυκλων οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Λέσβου Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μυτιλήνη, 29 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές δίκυκλων οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Λέσβου

Συνελήφθησαν πέντε -5- άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί -5- περιπτώσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο

Εξαρθρώθηκε, χθες (28-06-2016) το απόγευμα, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές δίκυκλων οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Λέσβου.

Συνελήφθησαν, μετά από σχετικό ένταλμα των δικαστικών Αρχών και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής στη Λέσβο, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, οι πέντε συλληφθέντες είχαν συστήσει τους τελευταίους τρεις τουλάχιστον μήνες, εγκληματική ομάδα, με σκοπό την κλοπή δίκυκλων μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, εξιχνιάστηκαν πέντε (5) υποθέσεις κλοπών δίκυκλων οχημάτων, τις οποίες είχαν διαπράξει από κοινού οι εμπλεκόμενοι, κατά το τελευταίο δίμηνο, σε διάφορες περιοχές της Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές αυτές αφορούν στην πόλη της Μυτιλήνης και στις περιοχές της Καλλονής και του Σκουτάρου στη Λέσβο.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν, οι δράστες, ενεργώντας κατά τις νυχτερινές ώρες, εντόπιζαν δίκυκλα οχήματα και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν, χρησιμοποιώντας για τη μεταφορά τους ένα αυτοκίνητο τύπου βαν. Ακολούθως, αφού παραποιούσαν τα χαρακτηρίστηκα και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων, είτε τα χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι, είτε τα διέθεταν προς πώληση σε τρίτους, αποκομίζοντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  Ένα (1) δίκυκλο μοτοποδήλατο
  •  Τρεις (3) δίκυκλες μοτοσικλέτες
  •  Διάφορα εργαλεία, που χρησιμοποιούνταν για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων
  •  Τέσσερεις (4) κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας από οχήματα, τα οποία είτε είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα, είτε είχαν αποσυρθεί.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.