Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

16-06-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους λογιστές και τους εφοριακούς Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους λογιστές και τους εφοριακούς

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα

Εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Βριλησσίων εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους λογιστές και τους εφοριακούς.

Συνελήφθησαν ύστερα από αναζητήσεις, στις 13-6-2016 στην περιοχή των Βριλησσίων, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 23 και 40 ετών, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εξαπατήσουν ηλικιωμένο άνδρα, προσποιούμενοι τους λογιστές της κόρης του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες προσέγγιζαν τα θύματα τους με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές συγγενικών τους προσώπων ή εφοριακοί και με την δικαιολογία ότι εκκρεμούν οικονομικές οφειλές, αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρεις (3) περιπτώσεις εκ των οποίων οι δύο (2) στα Βριλήσσια και η μία (1) στο Γαλάτσι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων πράξεων συνεχίζεται.