Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

11-06-2016:Ολοκληρώθηκε εκπαίδευση σε θέματα ανίχνευσης πλαστών εγγράφων και ταυτοποίησης - αναγνώρισης παρανόμων ταξιδιωτών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε εκπαίδευση σε θέματα ανίχνευσης πλαστών εγγράφων και ταυτοποίησης - αναγνώρισης παρανόμων ταξιδιωτών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 06 και 07 Ιουνίου 2016, εκπαιδευτικό σεμινάριο σε είκοσι οκτώ (28) στελέχη ελληνικών Αρχών επιβολής του νόμου, σε θέματα ανίχνευσης πλαστών εγγράφων και ταυτοποίησης - αναγνώρισης παρανόμων ταξιδιωτών.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων καθώς και της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (DHS) και ειδικότερα της Υπηρεσίας Ερευνών για την Εσωτερική Ασφάλεια.

Συμμετείχαν δεκαοκτώ (18) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και δέκα (10) στελέχη προερχόμενα από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, την Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν ειδικές μέθοδοι και τεχνικές στην αναγνώριση πλαστών εγγράφων και παρανόμων ταξιδιωτών, με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση των αναπτυσσόμενων δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων καθώς και του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος.