Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

10-06-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από εταιρείες, οικίες και αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από εταιρείες, οικίες και αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής

Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της ομάδας και αναζητείται ένας 24χρονος συνεργός τους

Εξιχνιάσθηκαν τριάντα δύο (32) περιπτώσεις

Κατασχέθηκε πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από εταιρείες, οικίες και αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 8-6-2016 στο Αιγάλεω ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 24 και 26 ετών, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών για την εξιχνίαση υποθέσεων κλοπών στην Δυτική Αττική, εντοπίσθηκαν οι δράστες και επιβεβαιώθηκε η εγκληματική τους δράση.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας, από διετίας και πλέον προέβαιναν συστηματικά σε διαρρήξεις οικιών, εταιρειών και αυτοκίνητων από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εμπορεύματα κλπ.

Στην κατοχή τους καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εργαλείων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και είδη οικιακής χρήσης.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τριάντα δύο (32) περιπτώσεις κλοπών εκ των οποίων δέκα επτά (17) σε εταιρείες, δέκα (10) σε οικίες και πέντε (5) σε οχήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.