Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

03-06-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα της Βορειανατολικής Αττικής Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα της Βορειανατολικής Αττικής

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα

Εξιχνιάσθηκαν είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από καταστήματα της Βορειανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 1-6-2016 στην Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), δύο (2) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων ένας 18χρονος ημεδαπός και ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν διαρρήξει πρακτορείο τυχερών παιγνίων στην ίδια περιοχή. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται μία 25χρονη ημεδαπή, συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας από τον περασμένο Δεκέμβριο, προέβαιναν συστηματικά σε διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα της Βορειανατολικής Αττικής, είτε με τη θραύση του υαλοπίνακα της πόρτας είτε με παραβίαση της κλειδαριάς, αφαιρώντας χρήματα και διάφορα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις, εκ των οποίων μία (1) ληστεία, σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

Οι δράστες είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για τα ίδια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.