Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

02-06-2016: Εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα που διέπραττε κλοπές σε περιοχές του Πύργου Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 2 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα που διέπραττε κλοπές σε περιοχές του Πύργου

Συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης δύο από τα μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται ακόμη τρεις συνεργοί τους, των οποίων τα πλήρη στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από τριάντα δύο κλοπές σε οικίες

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες είναι περίπου (100.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πενταμελής σπείρα ημεδαπών, τα μέλη της οποία είχαν διαπράξει τριάντα δύο κλοπές, το τελευταίο εξάμηνο, σε οικίες, σε περιοχές του Πύργου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, σήμερα (2-6-2016) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 39χρονος και μια 21χρονη, αμφότεροι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας για διακεκριμένες κλοπές.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις ημεδαποί άνδρες, μέλη της σπείρας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Ηλείας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι οι πέντε δράστες είχαν ενωθεί τουλάχιστον από το μήνα Νοέμβριο του 2015 με σκοπό την διάπραξη κλοπών.

Από την προανάκριση που ακολούθησε ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών και η συμμετοχή τους σε τριάντα δύο περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα από τις 4-11-2015 μέχρι και τις (30-4-2016), σε οικίες στις περιοχές Αγίου Γεωργίου, Ξυλοκέρας, Πράσινου, Κατακόλου, Αγίου Ιωάννη, Παλαιοβαρβάσαινας, Κατσικάρι, Αγίου Κωνσταντίνου και άλλες περιοχές του Πύργου.

Οι δράστες είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, όπου ενεργώντας είτε όλοι μαζί είτε σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση, δρούσαν κυρίως απογευματινές και πρωινές ώρες, κατά τις οποίες οι ένοικοι απουσίαζαν και με διαρρηκτικά εργαλεία παραβίαζαν τις πόρτες και τα παράθυρα των οικιών.

Επιπλέον, οι δύο συλληφθέντες παρείχαν πληροφόρηση για τις οικίες – στόχους, στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, τα οποία μετέβαιναν με αυτοκίνητο σε αυτές, από περιοχή της Φθιώτιδας, πραγματοποιούσαν τις διαρρήξεις και στη συνέχεια αναχωρούσαν πάλι για την ίδια περιοχή.

Οι δράστες συνήθως διέπρατταν δύο με τρεις κλοπές σε σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια αναχωρούσαν για περιοχές της Φθιώτιδας, όπου παρέμεναν για αρκετές ημέρες, προκείμενου να δυσχεράνουν τις αστυνομικές έρευνες σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό τους.

Κατά τις κλοπές αφαιρούσαν κοσμήματα (κυρίως χρυσά), χρήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις ηλεκτρονικές συσκευές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 94.000 ευρώ και 3.090 δολάρια Καναδά και Η.Π.Α.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Ηλείας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.