Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

16-05-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες της Βορειανατολικής Αττικής Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 16 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες της Βορειανατολικής Αττικής

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας

Εξιχνιάσθηκαν εξήντα δύο (62) περιπτώσεις

Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξει-κλοπές από οικίες στην Βορειανατολική Αττική.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 11-5-2016 στο Ψυχικό, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 40 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον αναζητείται και ένας ομοεθνής συνεργός τους.

Ειδικότερα, οι δράστες βραδινές ώρες της 11-5-2016, με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου, εισήλθαν από το παράθυρο σε οικία στο Ψυχικό και κατά την διάρκεια της διαφυγή τους εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με έναν τουλάχιστον συνεργό τους, είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες στην Βορειανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν οικίες ισογείου και 1ου ορόφου με χαμηλή περίφραξη, για να είναι εύκολή η διαφυγή τους και στη συνέχεια, αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, προέβαιναν στην παραβίαση των παραθύρων τους. Από τα σπίτια αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.

Στην κατοχή τους, καθώς και από την έρευνα σε οικίες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και άλλα αντικείμενα πρόσφορα για κλοπές (γάντια, φακός, καλώδια κλπ).

Από την μέχρι στιγμή έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες έχουν διαπράξει εξήντα δύο (62) κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Βορειανατολικής Αττικής

Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα της σπείρας, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.