Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

16-05-2016: Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων και πεζών στην περιοχή των Αχαρνών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 16 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων και πεζών στην περιοχή των Αχαρνών

Συνελήφθησαν δέκα (10) ημεδαποί ΡΟΜΑ, εκ των οποίων πέντε (5) ανήλικοι, ενώ αναζητούνται τρεις (3) επιπλέον συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν σαράντα τέσσερις (44) υποθέσεις ληστειών και ένδεκα (11) κλοπών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών στην περιοχή των Αχαρνών

Πρωινές ώρες της 13-5-2016, πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχείρησης συνελήφθησαν επτά (7) μέλη της εγκληματικής ομάδας , όλοι ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 12, 14, 14, 16, 17, 18 και 19 ετών. Αναζητούνται τρείς (3) επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συνελήφθησαν τρείς (3) επιπλέον ημεδαποί ΡΟΜΑ, δύο άνδρες και μία γυναίκα, γονείς των ανωτέρω συλληφθέντων, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, μετά από πολυήμερες έρευνες για υποθέσεις ληστειών και κλοπών σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών, κατά τη διάρκεια διέλευσής τους πλησίον των δρόμων του καταυλισμού Ρομά στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, πιστοποίησε τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και εξακρίβωσε την ταυτότητα των μελών της.

Όπως διαπιστώθηκε οι ανωτέρω δράστες, από τριμήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξανάγκαζαν, με διάφορα τεχνάσματα, τους διερχόμενους οδηγούς, να ακινητοποιούν τα οχήματά τους εντός του καταυλισμού. Ακολούθως, με χρήση ή απειλή σωματικής βίας και ξύλινων ροπάλων τους επιτίθεντο και αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Επιπλέον στοχοποιούσαν και επιτίθεντο και στους διερχόμενους πεζούς, από τους οποίους αφαιρούσαν τα κοσμήματα που φορούσαν.

Τα μέλη της σπείρας, μετά τις επιθέσεις τους σε οδηγούς και πεζούς, διέφευγαν, αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» στον καταυλισμό που διέμεναν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν σαράντα τέσσερις (44) περιπτώσεις ληστειών και ένδεκα (11) κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.