Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

30-04-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 30 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες

Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, μέλη της σπείρας

Εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις σε οικίες στην Παλλήνη, Νέα Μάκρη και Ραφήνα

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Μάκρης, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες.

Συνελήφθησαν στις 26-4-2016 και 27-4-2016 κατόπιν αναζητήσεων, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Μάκρης, πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 31, 41, 46, 47 και 63 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες.

Ειδικότερα, οι δράστες κινούμενοι με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, εντόπιζαν μονοκατοικίες και στη συνέχεια κατέστρεφαν τον συναγερμό τους τοποθετώντας τον σε μέσα σε κουβά με νερό. Ακολούθως παραβίαζαν τις θύρες και τα παράθυρα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις εκ των οποίων δύο (2) στην Παλλήνη, δύο (2) στη Ραφήνα και μία (1) στην Νέα Μάκρη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.