Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

23-04-2016: Εντοπίσθηκε στην Κυψέλη υπερσύγχρονο εργαστήριο κατάρτισης εξ’ υπαρχής πλαστών εγγράφων, υψηλής πιστότητας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 23 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίσθηκε στην Κυψέλη υπερσύγχρονο εργαστήριο κατάρτισης εξ’ υπαρχής πλαστών εγγράφων, υψηλής πιστότητας

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ιράν

Ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο κατάρτισης, υψηλής πιστότητας, πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκε στις 21-4-2016 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Συνελήφθησαν, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ιράν, ηλικίας 21 και 39 ετών και σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, για διευκόλυνση εισόδου-εξόδου στη Χώρα μας προσώπων τρίτων χωρών καθώς και για κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων.

Οι συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει σε διαμέρισμα της Κυψέλης, ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο κατάρτισης εξ’ υπαρχής πλαστών εγγράφων, υψηλής πιστότητας, τα οποία πωλούσαν στους ενδιαφερόμενους έναντι χρηματικού ποσού που κυμαινόταν από 500 έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με το είδος και την φερόμενη ως χώρα έκδοσης.

Τα έγγραφα που κατασκεύαζαν, κυρίως διαβατήρια και ταυτότητες προορίζονταν για την νομιμοποίηση της παραμονής καθώς και για τη προώθηση μεταναστών από και προς τη Χώρα μας.

Οι δράστες, όπως προέκυψε από τον κατασχεθέντα υλικοτεχνικό εξοπλισμό, δρούσαν με υψηλό επαγγελματισμό και κατάρτιζαν εξ’ υπαρχής πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα υψηλής πιστότητας.

Ο ανωτέρω εξοπλισμός παρείχε τη δυνατότητα κατάρτισης εγγράφων από τουλάχιστον τριάντα δύο (32) χώρες, ευρωπαϊκές και μη και απαρτίζονταν ενδεικτικά από ειδικό ηλεκτρικό τόρνο για εγχάραξη εντυπωμάτων και διαφανειών ασφαλείας διαβατήριων, υπερσύγχρονους εκτυπωτές, θερμοκολλητές κατάλληλους για το σχηματισμό ασημοτυπιών και χρυσοτυπιών που χρησιμοποιούνται στα στοιχεία ασφαλείας των εγγράφων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ειδικό λογισμικό, καθώς και μήτρες και σφραγίδες ελληνικών και αλλοδαπών Αρχών. Ακόμη, το εργαστήριο διέθετε ειδικές μπογιές για τον χρωματισμό των εξωφύλλων καθώς και δερμάτινα ρολά για την επένδυσή τους, καθώς και ειδικές κλωστές για τη συρραφή τους.

Από την περαιτέρω έρευνα στο εργαστήριο, εκτός του εξοπλισμού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

  • Εξήντα ένα (61) πλαστά διαβατήρια διαφόρων Χωρών
  • Τριάντα οκτώ (38) δελτία ταυτότητας διαφόρων Χωρών
  • Τρείς (3) άδειες διαμονής
  • Τέσσερις (4) άδειες ικανότητας οδήγησης
  • Πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου και ταυτότητας
  • Εκατοντάδες χρυσοτυπίες, υδατογραφήματα, εξώφυλλα διαβατηρίων, πλαστικές κάρτες κλπ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.