Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

20-04-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες καθώς και κλοπές από οικίες στην Δυτική Αττική Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 20 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες καθώς και κλοπές από οικίες στην Δυτική Αττική

Τα θύματα των ληστειών ήταν κυρίως ανήμποροι να αντισταθούν ηλικιωμένοι σε βάρος των οποίων δεν δίσταζαν να ασκήσουν υπέρμετρη βία

Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, μέλη της ομάδας και ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τρείς (3) συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν εκατόν είκοσι επτά (127) υποθέσεις εκ των οποίων ένδεκα (11) ληστείες και εκατόν δεκαέξι (116) κλοπές

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών καθώς και δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Άνω Λιοσίων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε ανήμπορους ηλικιωμένους καθώς και κλοπές από οικίες στην Δυτική Αττική, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 18-4-2016, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των ανωτέρω Υπηρεσιών με την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εντός καταυλισμού στα Άνω Λιόσια, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας από 18 έως 39 ετών καθώς και ένας (1) ανήλικος. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς (3) συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, των ληστειών καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από οκταμήνου και πλέον είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέπρατταν ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία, σε βάρος ανήμπορων να αντισταθούν ηλικιωμένων, καθώς επίσης και διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες στην Δυτική Αττική, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι στοχοποιούσαν ηλικιωμένα άτομα που θεωρούσαν «εύκολους στόχους» και προέβαιναν κατ’ επανάληψη σε ληστείες και κλοπές σε βάρος τους.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών και κινητών τηλεφώνων, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και δύο (2) οχήματα ως μέσα διαφυγής.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εκατόν είκοσι επτά (127) υποθέσεις, εκ των οποίων ένδεκα (11) περιπτώσεις ληστειών και εκατόν δεκαέξι (116) κλοπών από οικίες στην Δυτική Αττική.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.