Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

14-04-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις- κλοπές από οικίες στην περιοχή της Αρτέμιδας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 14 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις- κλοπές από οικίες στην περιοχή της Αρτέμιδας

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη της σπείρας

Εξιχνιάσθηκαν εκατόν σαράντα δύο (142) περιπτώσεις

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αρτέμιδας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 11-4-2016 στο Μαρούσι, μετά από καταδίωξη στην Αττική Οδό από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρία (3) μέλη της ομάδας, ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 23, 23 και 24 ετών. Πρωινές ώρες της επομένης (12-4-2016), μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στον καταυλισμό των Άνω Λιοσίων, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ν. Ερυθραίας και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, συνελήφθη και τέταρτο μέλος της ομάδας, ένας 21χρονος ημεδαπός Ρομά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση , των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, της ληστείας, της αντίστασης και της απείθειας.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, από 18μήνου τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής . Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η ομάδα κινούμενη με αυτοκίνητα σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και κυρίως της Αρτέμιδας, εντόπιζε οικίες και αφού πρώτα βεβαιώνονταν, κτυπώντας τα κουδούνια, ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν εκατόν σαράντα δύο (142) υποθέσεις διαρρήξεων οικιών στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Σε βάρος των κατηγορούμενων έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.